Bemoediging

Geloven als een kind

Wekelijks hebben wij ons ‘Bijbelmoment’ met de kinderen. We zongen vanmorgen (1e paasdag) over ‘deze dagen’ en dat was feest! Als ouders raakt het je al als je je kind een lied mee ziet zingen waarvan je niet eens weet dat ze het kennen. Daarna lazen we het indrukwekkende verhaal van het gevangen nemen t/m ongelovige Thomas. De beelden van de Prentenbijbel kwamen vervolgens tot leven door het aansluitende filmpje.

Tijdens het kijken zagen we de blik in de ogen van Sarah (5) veranderen: de boodschap raakte haar. Al snel hield ze het niet meer droog en dat werkte aanstekelijk ;). Na afloop was ze ontdaan van het complete verhaal. Wat een voorrecht om je eigen kinderen het Goede Nieuws uit te leggen. Het lege graf deed de tranen afvegen en blijdschap kwam er voor in de plaats: een verhaal vol met wonderen van haar Jezus.

Het mag ons aan het denken zetten: ook wij mogen geloven als een kind, opnieuw onder de indruk raken van wat Hij voor ons deed, dagelijks ons kruis opnemen en een nieuw leven leiden door te geloven in Hem en te leven met Hem. Dankzij Zijn volbrachte werk, dankzij het lege graf!

Ben jij een Sarah of een Thomas?