Over ons

Wie zijn wij

Tijmen en Monique Stuut, man en vrouw en vader en moeder van Sarah, Jonah en Judah.

Onze Schepper heeft ons gevormd, geweven en gemaakt. Dankzij Zijn genade en ondanks onze tekortkomingen zijn we bovenal geliefde zonen en dochters van de Allerhoogste.

In ons huwelijk en gezin staat de Here God en de inhoud van Zijn Woord centraal, ons fundament.

Geloven is voor ons een levensstijl. En ja, dat gaat gepaard gaat met vallen en opstaan en moeiten en strijd. Maar het weegt niet op tegen de vreugde en vrede die er door de Here Jezus in ons hart is!

Wat geloven wij

– Gods Woord, de Bijbel, is van kaft tot kaft de waarheid.
– De Here God is de Schepper van alles door Zijn Zoon.
– De Zoon van God werd als mens met de naam Yeshua (Jezus)  geboren in Israël. Na zijn verkondiging werd hij zoals voorzegd gekruisigd, begraven en stond na 3 dagen op om de dood (zonde) te overwinnen. 
– Kiezen voor Hem als persoonlijke Redder en Verlosser betekent eeuwig leven, maar ook niet langer voor onszelf leven maar voor Hem. Niet kiezen heeft overigens ook gevolgen.  
– Leven voor Hem kost ons wat en kan alleen o.l.v. De Heilige Geest, onze trooster en helper. Zonder 

Hem zijn wij krachteloos en kunnen wij niet getuigen van de Weg, de Waarheid en het Leven.
– De Here God heeft in het volk Israël een persoonlijk eigendom uitgekozen: voor Zichzelf, als bewijs van Zijn bestaan en om alle volken te zegenen (o.a. op het gebied van landbouw, technologie en gezondheidszorg, maar ook d.m.v. de aartsvaders, profeten, Bijbel en de Verlosser zelf) 
– Net als de heidin/niet-jood Ruth (1:16) zeggen wij: Uw volk is mijn volk, Uw God is mijn God. Wij willen Israël tot zegen zijn d.m.v. liefde, financiën en gebed.
– We zien uit naar het moment dat de Here Jezus, de Joodse Messias, opnieuw naar de aarde zal komen om Zijn wereldwijde Koninkrijk (vanuit Jeruzalem) op te richten.

Wat doen wij

In het dagelijkse leven is Monique naast thuismoeder 8 uur werkzaam als assistent bewindvoerder.  

Tijmen werkt op basis van giften voor twee christelijke organisaties: Athletes in Action (AiA) en Light4Nations (L4N). Zijn taken bestaan vooral uit leiding geven en het toerusten van mensen.